Framtiden för hjullastarvågar  

Hjullastare med hjullastarvåg schaktar grus

Uppdatering från Telia 2024-05-30

Telia meddelar idag att man skjuter upp avvecklingen av deras 2G-nätet till 2027. 
Nedstängningen av deras 3G-nät fortsätter enligt planerat och just nu uppskattas mer än hälften att ha avvecklats. 

Läs mer på Telias hemsida: Telia skjuter upp nedstängningen av 2G-nätet till 2027 | Telia

 

En smidig övergång från 2G/3G till Lundaman P2 

I takt med avvecklingen av 2G- och 3G-näten, som förväntas vara fullständigt genomförd senast vid slutet av 2025 enligt Post- och telestyrelsen, står företag med hjullastarvågar inför en teknologisk övergång. Denna förändring kommer i en tid av ekonomiska påfrestningar och för att underlätta övergången erbjuder vi en smidig lösning. 

Övergångserbjudande 

Oavsett nuvarande vågleverantör erbjuder vi en fördelaktig övergång. För de som äger en fungerande 2G/3G hjullastarvåg och överväger en förändring till Lundaman och vårt P2-system erbjuds möjligheten att sälja sin befintliga våg till oss. 

Kontinuitet för Lundaman användare 

För de som redan använder Lundaman erbjuds kontinuitet och möjlighet till uppgradering. Även om din Lundaman hjullastarvåg är över 30 år gammal, har du fortfarande möjlighet att bygga vidare på den med hjälp av de senaste mjukvaruuppdateringarna från Lundaman. 

Mjukvaruuppdateringar för aktualitet 

Lundaman P2-systemet är utformat med regelbundna mjukvaruuppdateringar för att säkerställa att användare alltid har tillgång till de senaste vågsystemfunktionerna. Det spelar ingen roll om du köpte din våg för fem år sedan eller för flera decennier sedan; med P2 kan du hålla din hjullastarvåg aktuell och säkerställa den senaste funktionaliteten samt skyddet av din data. 

I en tid där teknologiska övergångar kan vara komplexa och kostsamma, strävar Lundaman efter att göra övergången så smidig och fördelaktig som möjligt för användare av hjullastarvågar. Genom att erbjuda möjligheten att uppgradera till den senaste teknologin och samtidigt bevara kontinuiteten för befintliga användare, positionerar sig Lundaman som en pålitlig partner för de som står inför den kommande förändringen i nätteknologin. 

Fördelar med att byta till Lundaman P2 

Övergången till Lundaman P2 motiveras av dess dynamiska vägning utan stillestånd, användarvänliga gränssnitt och moderna datahanteringsfunktioner. P2 erbjuder anpassningsbara lösningar och integration med LundaServer för automatiserade arbetsflöden. Regelbundna mjukvaruuppdateringar säkerställer att systemet förblir aktuellt och effektivt, även för äldre modeller. Tillförlitlig supportalternativ, inklusive hjälp på plats och fjärrsupport, garanterar en smidig användarupplevelse och minimerar stillestånd. En övergång till Lundaman P2 innebär därmed förbättrad produktivitet, effektiv datahantering och pålitlig support. 

Varför 2G/3G nätet avvecklas 

Avvecklingen av 2G/3G-nätet motiveras av teknologisk utveckling och efterfrågan på högre datahastigheter. Nyare mobilteknologier som 4G och 5G erbjuder förbättrad prestanda och täckning. Spektrum frigörs för effektivare användning, samtidigt som äldre nätverk kräver underhållsresurser. Denna övergång möjliggör kostnadsminskning och resursfokus för mobiloperatörer, samtidigt som den uppfyller det ökande behovet av snabb och pålitlig mobilkommunikation.