Anpassningsmöjligheter för hjullastarvågar i olika verksamheter 

Hjullastare med hjullastarvåg från Lundaman schaktar grus

Wheel loader scale är viktiga inom flera industrier som bygg, jordbruk och logistik. Dessa vågar möjliggör effektiv lastning och precis mätning av materialvikter. En av de största fördelarna med hjullastarvågar är deras anpassningsbarhet för olika verksamheter. Här är några viktiga anpassningsmöjligheter: 

Integration med affärssystem 

Moderna hjullastarvågar som Lundaman P2 erbjuder en smidig integration med olika affärssystem. Detta gör det möjligt till en automatisk dataöverföring vilket, sparar tid och minskar risken för mänskliga fel. 

Immobilizer, 

Startspärrar förhindrar obehörig användning av maskiner, de höjer säkerheten på arbetsplatsen. Detta kan vara avgörande i miljöer med hög risk för olyckor. 

GPS tracking 

Med GPS spårning så kan ni enkelt spåra en specifik lastning ifrån kontoret. När maskinisten utför ett lyft så loggas platsinformation som automatiskt skickas till Lundaserver. Lastningen får ni upp genom satellitbild där ni ser i vilken zon varje lyft är registrerat. 

Oavsett om ni har lastbilsförare som hämtar själva eller en egen maskinist så får ni nu kontrollen över vad som körts ut från arbetsplatsen. Nu får ni tryggheten att alltid kunna gå tillbaka och säkerställa att allt gått rätt till. GPS-spårning kan givetvis användas tillsammans med funktionen Startspärr för total kontroll över maskin och material. 

Flera register 

Att kunna hantera flera olika register och upplagskörningar gör att en hjullastarvåg kan anpassas för flera behov i er verksamhet.  

Krönt vågsystem 

För verksamheter som behöver certifierade viktmätningar erbjuder krönta vågar en lösning. Dessa system är godkända för användning i handelsverksamheter där vikt är en kritisk faktor. 

Exempel på anpassningsmöjligheter 

  • Byggindustri: Exakta materialvikter för kostnadskontroll. 
  • Jordbruk: Hantering av skördar och foderleveranser. 
  • Logistik: Effektiv lastning och transportoptimering. 

Genom att välja rätt anpassningar kan företag säkerställa att deras hjullastarvågar inte bara uppfyller grundläggande behov, utan också bidrar till förbättrad effektivitet och säkerhet. Lundaman Instrument erbjuder en rad anpassningsmöjligheter som gör deras hjullastarvågar lämpliga för en mängd olika industrier och applikationer.